ORTAOKUL KULÜPLERİMİZ
Akademik Kulüpler
DİL, KÜLTÜR VE YAYIN KULÜBÜ – SEDA KINIKLIOĞLU- DUYGU YILMAZ
Dil ve kültürün günlük yaşantımızdaki önemini, yapacağımız çalışma, sosyal etkinlikler, basılı ve dijital yayınlarla çevremize yaymayı planlıyoruz. Öğrencilerimizin bu sayede düşünme ve yazma yeteneklerinin farkına varmalarını nitelikli üretimlerle toplumda farkındalık yaratmalarını amaçlıyoruz.
Bu amaçla çeşitli sunum, toplantı ve söyleşiler yapacak, günümüz sosyal medya olanaklarını kullanarak kültürümüzü ve dilimizin inceliklerini tanıtacağız.
AKIL OYUNLARI VE STRATEJİ KULÜBÜ – FATİH TAŞDEMİR / MURAT ÜNLÜ
Öğrencilerimizin eleştirel düşünme, problem çözme, takım içinde çalışabilme ve zamanı etkin kullanma becerilerini geliştirmek amaçlıyoruz.
Okul içinde geniş katılımlı çeşitli oyun turnuvaları düzenleyerek, akıl oyunlarının gelişimimize olan faydalarını arttırmayı hedefliyoruz.
Birçok yerel ve ulusal düzeyde yarışmaya katılarak öğrencilerimizin öz güven kazanması hedeflerimiz arasında.
BİLİM KULÜBÜ – YONCA GAZELOĞLU
“Eğlenerek de öğrenilir” sloganıyla yola çıkan kulübümüzün, yaşadığı çevreye ve canlı yaşamlarına dair merak içindeki herkese kapısı açık. Bilimin heyecan verici ve araştırmalara dayalı çalışmalarını, deneylerle yaşayarak öğreneceğiniz bir kulübüz.
Laboratuvar ortamında veya doğal ortamda yapacağımız çalışmalarla bilimin belki de hiç bilmediğimiz çeşitli sırlarını birlikte keşfedebiliriz. Böylece yaşadığımız dünyayı daha kolay anlayabiliriz diye düşünüyoruz.
SOSYAL BİR DÜNYA – ESRA YAYLAK
Hızla değişen ve gelişen dünyamızda öğrendiklerimizi temele alarak sosyalleşebilmek için iletişim becerilerimizi, karşımızdakileri etkileyebilmek için de etkili sunum becerilerimizi geliştirmemiz gerekiyor.
Yeni nesil dünyada bende varım demek için Web 2.0 araçlarını öğrenerek, Web 3.0 araçları ile sanal uygulamalı projeler geliştirmeyi amaçlayan bir kulüptür.
Katılacağımız ulusal projeler ile kulübe dahil olan öğrencilerimin etkili iletişim ve sunum becerilerini geliştirmenin yanında proje geliştirme, bilimsel araştırma yapma, etik ve akademik becerileri geliştirilmesi de amaçlanmaktadır. Süreci aynı zamanda öğrendiğimiz uygulamalarla etkinlikler düzenleyerek zenginleştireceğiz.
Sosyalleşmeye ve büyülemeye seni de bekleriz 🙂
– Araştırma yapmak isteyenler için;
Web 2.0: Etkili sunum becerilerimizi geliştireceğimiz ve kendi tasarımlarınızı yapacağınız uygulamalardır. (Canva, Coogle, Ourbox, Renderforest, Artsteps, Prezi vb.)
Web 3.0: Spatial uygulaması ile sanal gerçeklik projesi geliştireceğimiz alandır.
DEĞERLER EĞİTİMİ- TUĞBA HALICI
Birey, ileriki dönemlerde kişiliğini, bakış açısını, davranışlarının yönünü belirleyecek, onun tanınmasında temel ölçütler olarak işlev görecek değerleri yaşarken kazanır. Bu yüzden bireyin belirli değerlerin farkına varması, yeni değerler üretmesi, benimsemesi ve kişiliğine bunları katarak davranış sergilemesine yönelik eğitime değerler eğitimi denilmektedir. Değerler, doğru ve yanlışın ayırt edilmesine yardım eden temel inançlardır. Hayata denge ve anlam katarak, toplumu oluşturan bireylerle birlikte yaşamaya imkân tanırlar. Değerler doğuştan getirilmeyip, gözlem ve etkileşim sonucunda yaşayarak öğrenilmektedir. Bu gayeleri taşıyan değerler eğitimi kulübümüzde değerlerin ne olduğunu keşfetmek, onları davranışa haline getirmenin bireysel ve toplumsal gerekliliklerini öğrenmek, değerleri bir kimlik haline getirme amacını sağlayacak ortam koşullarını oluşturmaktır.
Dil Kulüpleri
DUBBING – Nazende Satoğlu, Gizem Petek, Fatoş Yonca Demir, Şeyda Erilli
İNGİLİZCE
Do you like watching movies? If you want to dub your favorite animated films, we welcome you to our club. In addition to improving your English, you will have the opportunity to think creatively and work collaboratively in our club, and get the chance to develop your fun and versatile skills!
TÜRKÇE
Film izlemeyi sever misin? Özellikle favori animasyon filmlerini seslendirmek istersen seni kulübümüze bekliyoruz. İngilizceni geliştirmenin yanı sıra yaratıcı düşünme ve işbirlikçi çalışma fırsatı elde edeceğin kulübümüzde eğlence ve çok yönlü becerilerinin gelişme şansını yakala!
ALMANCA – TUTKU ŞAHİN
Kulüp derslerinde öğrenciler Almanya’nın kültürünü ve dilini daha yakından tanıma şansı elde edecek, gramer kurallarına bağlı kalmadan, konuşma odaklı etkileşimli çalışmalar doğrultusunda Almacayı öğrenecekler. Zihinde kalıcılığını arttırmak için, öğrenilen konularla ilgili Almanca Tabu oyunu, kartpostal hazırlama, kendini tanıtan vb. videolar çekme, Alman pastası ve sıcak çikolata eşliğinde konuşma, rol oynama gibi çeşitli etkinlikler yapacağız.
- Örneğin gündelik hayatta iletişim, aile ve çevre ilişkileri, alışkanlıklar ve tercihler, yiyecekler ve içecekler gibi birçok konuda kendini ifade edebilme,
- Basit seviyede ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve konuşabilmek adına, Almanca’ da bilinen günlük ifadeleri dinleme, okuma, yazma, konuşma ve iletişim kurma bilgi ve becerisi kazanma.
- Öğrencilerin ilgi alanlarına hitap edecek yöntemler ve materyaller kullanılarak keyif alması
- Temel düzeyde hazırlanan videoları ve hikayeleri anlayabilir ve hakkında yorum yapabilmelerini hedefliyoruz.
Bilim ve Teknoloji Kulüpleri
ROBOTECH – GİZEM ÜNER
Tüketen bir nesil yerine, üreten bir nesil yetiştirmek ve hayatımızın tüm alanına giren akıllı cihazların mantığını ve yapılışlarını öğrenmek, kodlama ve robotik kodlama çalışmaları yapmak, takım çalışmaları, proje bazlı düşünme, matematik, bilim, problem çözme gibi konularda ve pek çok alanda beceri kazandırma amacıyla Robotech
Kulübümüze bekliyoruz.
YEŞİL DÖNÜŞÜM – İLKNUR BEYZA TEKE
Sürdürülebilir bir yaşam, gelecek nesillere bırakabileceğimiz temiz bir çevre için bir adım atmaya ne dersiniz?
Yeşil Dönüşüm Kulübü, bitki ve hayvanları bir bütün olarak ele alıp çevremizde hâlihazırda var olan ve gerçekleşmesi muhtemel sorunları tespit etmeyi, bu sorunlara çözüm önerileri üretmeyi ve fikirlerini hayata geçirmek üzere faaliyette bulunmayı amaçlamaktadır. Beyin fırtınası tekniği sayesinde yaratıcı fikirler ortaya koymayı, bu fikirlerden hareketle, yakından uzağa ilkesi doğrultusunda okulumuzdan başlayarak tüm çevremize faydalı olmayı gaye ediniyoruz. Anahtar kelimesi “geri dönüşüm” olan kulübümüze katılıp dünyamıza, gelecek nesillere yararlı olmak isterseniz sizleri kulübümüze bekliyoruz.
Mavi kapak projesi kapsamında hem çevre kirliliğinin önüne geçip hemde bir insana umut olup tekerlekli sandalye bağışı
Atık kağıtları geri dönüştürme
Yağmur sularını tekrar nasıl kullanabiliriz
Atık malzemeleri tekrar kullanılabilir tekrar kullanılabilir hale getirmek gibi çalışmalar yürüteceğiz.
Spor Kulüpleri
YÜZME / KIZ ÖĞRENCİLER – F.ECEM CEYLAN
YÜZME / ERKEK ÖĞRENCİLER – BURAK CÜZANCI
MASA TENİSİ – F.ECEM CEYLAN
FUTBOL – BURAK CÜZANCI
Okul futbol takımı kurularak çeşitli turnuvalara katılacağız.
BASKETBOL – BURAK CÜZANCI
Sanat Kulüpleri
ARTER – ASUDE NUR KOÇ
Öğrencinin hayal gücünü ve yaratıcı becerilerini geliştirmek, öğrencilere; farklı tekniklerin getireceği anlatım zenginliğini, farklı çözümler arama isteği kazandırmak,
İyi bir sanat izleyicisi olabilmeleri için birlikte sanatın terapi, iyileştirici yönünü kullanmayı öğreteceğiz.
Ders etkinliklerimizden farklı olarak öğrencilerimizin yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre destek vererek bulundukları seviyeyi ileriye taşımak, sanatın mutfağına girmek; birlikte tuval nasıl yapılır?, Programlarla neler yapılabilir?, Kil ile neler yapılır?, Yarışmalara nasıl hazırlanılır? Sergi nasıl hazırlanır, linol baskı yapımı vb. gibi farklı teknikler deneyerek yıl sonunda sanat şöleni yapmayı hedefliyoruz.
SERAMİK – ASUDE NUR KOÇ
Seramik-heykel çalışmalarının üç boyutlu oluşu; bireyin bilek ve parmak kaslarının gelişmesine, daha koordineli bir hareket kabiliyetine sahip olmasına, el ve göz koordinasyonunun kuvvetlenmesinde büyük rol oynar. Bireyler seramiğin ham maddesi olan kili yoğururken el becerilerini geliştirip, yeni eserler ortaya koyarlar. Kendi dünyası ve çevresi ile ilgili gözlemlerini ve duygularını anlatırken üretici olmanın mutluluğunu yakalar. Öğrenciler seramik sanatını yaşayarak tanırlar ve yaratıcılıkları gelişirken eserin kalıcılığından zevk alırlar. Bireyin duygularını daha kolay ve güçlü bir şekilde ifade edebilmelerini, tasarım ve yaratma güçlerini geliştirmelerini bu üstün duyarlılığa ulaşmaları sağlar. Kil; yaşanılan ortam içinde hep aynı kalmayan, değişken bir niteliğe sahiptir. Şekillendirmeden-kurumaya, kurumadan-pişmeye, pişmeden- renklendirmeye değişim gösterir. Seramik sanatı; yaşadığımız çevreyi ve kültürel özellikleri daha kolay tanımayı sağlar.
GİTAR – PINAR ZERAN
KORO – PINAR ZERAN
LİSE KULÜPLERİMİZ
Akademik Kulüpler
DİL, KÜLTÜR VE YAYIN KULÜBÜ – BEHİCE BURCU ZENGİN
Dil ve kültürün günlük yaşantımızdaki önemini, yapacağımız çalışma, sosyal etkinlikler, basılı ve dijital yayınlarla çevremize yaymayı planlıyoruz. Öğrencilerimizin bu sayede düşünme ve yazma yeteneklerinin farkına varmalarını nitelikli üretimlerle toplumda farkındalık yaratmalarını amaçlıyoruz.
Bu amaçla çeşitli sunum, toplantı ve söyleşiler yapacak, günümüz sosyal medya olanaklarını kullanarak kültürümüzü ve dilimizin inceliklerini tanıtacağız.
YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI KULÜBÜ – DUYGU YILMAZ
Çocukları iletişim yönetimi, sözlü iletişim, yazılı iletişim, kitle iletişim araçları, grup iletişimi konularında bilgilenmeleri, etkili iletişim tekniklerini öğrenerek iletişim ve beden dilini etkili kullanma becerisi kazanmaları, medya okuryazarlığı, sosyal medya kullanımı konularında kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla eğitim faaliyetleri düzenlenecektir.
AKIL OYUNLARI VE STRATEJİ KULÜBÜ – NİLGÜN ÖDEMİŞ
Kulübümüzde öğrencilerimizin eleştirel düşünme, problem çözme, takım içinde çalışabilme ve zamanı etkin kullanma becerilerini geliştirmek amaçlanmaktadır.
Birçok yerel ve ulusal düzeyde yarışmaya katılarak öğrencilerimizin öz güven kazanması hedeflenmektedir.
FELSEFE VE DÜŞÜNME EĞİTİMİ – ORHAN BİLİR
Felsefe ve Düşünce Eğitimi Kulübünün amacı öğrencinin kendini ve çevresini kendi gözüyle görebilme yeteneğini, araştırıcı ve eleştirel zihinsel faaliyetlerini geliştirmesini hedefleyen felsefe eğitiminin çok önemli bir parçası olarak işlev görür. Öğrencilerin gönüllü girişimlerine dayalı olarak ders dışı felsefe etkinliklerini gerçekleştirir. Felsefe ve Düşünce Eğitimi Kulübü, üyelerinin birbirini tamamlayan, birbiriyle ilişkili aşağıdaki özellikleri kazanmış kişiler olmasını hedefler.
– Kişisel öğrenme ve araştırmayı seven
– Disiplinli ve yöntemli düşünebilen
– Okuduğunu kavrayabilme, karşılaştığı olay ve durumları analiz edebilme yeteneğine sahip
– Bağımsız ve eleştirel düşünebilen
– Kendisinin ve çevresinin farkında, haklarının bilincinde olan
– Başkalarıyla birlikte düşünsel iletişimi ve üretimi gerçekleştirebilen
– Girişimci ve kendine güvenli
– Hoşgörülü ve paylaşımcı
– Felsefi düşünebilen ve temel felsefi konularda bilgi sahibi olmak isteyen bütün öğrencilerimizi kulübümüze bekliyoruz.
TARİH VE MEDENİYET KULÜBÜ – MEHMET KOCA
ÇEVRE VE İKLİM KULÜBÜ – BURAK ARUK
GİRİŞİMCİLİK, TEKNOLOJİ VE İNOVASYON KULÜBÜ – BUĞRAHAN
Bu kulüp öğrencilerimizin öncelikle iş dünyası hakkında temel bilgileri almalarını ve kendi işletmelerini kurabilir hale gelmelerini amaçlamaktadır. Bu yönüyle öğrencilerin problem çözme, doğru kararı alabilme, fikir yürütebilme, fırsatları takip edebilme, iş hayatının getirdiği dinamikleri önceden görebilme ve belirsizliklerle başa çıkabilme gibi konularda beceri kazanabilmeleri hedeflenmektedir.
Öte yandan, öğrencilerimiz hem şirketlerin mevcut yapılarını inceleyerek onlar için yeni teknolojileri takip edebilme ve inovatif çözümler geliştirebilme gibi yetkinliklerle tanışacak hem de kurucuların karakteristik özelliklerini yakından tanıyıp girişimcilik konusunda bir iç görü geliştirebileceklerdir.
Kuluçka aşamasındaki şirketlere yapılacak geziler ve alanında tecrübe kazanmış girişimcilerle tanışma gibi etkinliklerle öğrencilerimizin düşünce dünyalarına dokunabilmek hedeflenmektedir.
Kulüp sonuna doğru öğrencilerimiz kendi fikirlerini kurgusal bir girişime dönüştürüp sınıf içinde sunacaklardır.
DEĞERLER EĞİTİMİ – TUĞBA HALICI
Birey, ileriki dönemlerde kişiliğini, bakış açısını, davranışlarının yönünü belirleyecek, onun tanınmasında temel ölçütler olarak işlev görecek değerleri yaşarken kazanır. Bu yüzden bireyin belirli değerlerin farkına varması, yeni değerler üretmesi, benimsemesi ve kişiliğine bunları katarak davranış sergilemesine yönelik eğitime değerler eğitimi denilmektedir.
Değerler, doğru ve yanlışın ayırt edilmesine yardım eden temel inançlardır. Hayata denge ve anlam katarak, toplumu oluşturan bireylerle birlikte yaşamaya imkân tanırlar. Değerler doğuştan getirilmeyip, gözlem ve etkileşim sonucunda yaşayarak öğrenilmektedir. Bu gayeleri taşıyan değerler eğitimi kulübümüzde değerlerin ne olduğunu keşfetmek, onları davranışa haline getirmenin bireysel ve toplumsal gerekliliklerini öğrenmek, değerleri bir kimlik haline getirme amacını sağlayacak ortam koşullarını oluşturmaktır.
Bilim ve Teknoloji Kulüpleri
EINSTEIN KULÜBÜ – AYŞEGÜL ÖZKAN
Bu kulüpte öğrencilerimizle belli bir program dahilinde ilgi düzeylerine göre fizik ile ilgili çalışmalar yapacağız.
Projelere ve deneylere ilgi duyan öğrencilerden oluşan kulüp belli projelere katılma amacı taşımaktadır. Bilimden, proje yapmaktan, deneylerden ve araştırmalardan zevk alan, bu alanda gelişmeye açık öğrencilerimizi kulübümüze bekleriz.
ÇILGIN MUCİTLER – SİBEL YALÇIN
Çılgın Mucitlerden biri olmaya ne dersin?
Kulübümüzde hem kimya biliminin önemini hem de bu konuda çalışmalar yapan bilim insanlarını öğrenmeyi hedefliyoruz. Bu hedeflerimize ulaşırken bazı özel günlerin organizasyonunu yaparak takım çalışmalarını kuvvetlendirmeye çalışacağız.
Kimya alanında yarışmalara ve etkinliklere katılarak kulüp çalışmaları zenginleştireceğiz.
Deneysiz Kimya olmayacağı için Kimya dersinin evi olan laboratuvar ortamını tanımayı, kuralları eğlenirken öğrenmeyi sağlayacağız.
BIOSAPHIENS – HANİFE GÖZÜPEK
Biyoloji diğer bilimlerle iç içe olan geniş bir bilim dalıdır.
Öğrencilerimizin temel bilimler, sağlık, biyoteknoloji ve inovasyon alanlarında farklı bakış açısı ve bilimsel çalışmaların temelini kazandırmak, problem belirleme ve çözüm üretebilme kabiliyetini arttırmayı laboratuvar bilgi ve donanımını kazanmak ve kulüp dinamiği doğrultusunda çeşitli yarışmalar ve projelere aktif katılım sağlamayı hedef almıştır.
Kulüp eğitimi ve çalışmaları sürecinde öğrencimizin bilime duydukları ilgiyi uyandırmayı, öğrencilerin bir üst öğretim kurumu için hedef belirlemede ve onları toplumda bilimsel okur yazar düzeyine ulaştırmayı amaçlıyoruz.
Atatürk ilke ve inkılapları ışığında gelecek nesillerin bir bilim insanı, bir mucit, bir Aziz SANCAR olma yolunda ilk tohumları serpmeyi, bilim ülkemiz ve dünyamız için gerekliliği bilincini oluşturmayı amaçlıyoruz.
ROBOTECH – EZEL GÜNEL
Tüketen bir nesil yerine, üreten bir nesil yetiştirmek ve hayatımızın tüm alanına giren akıllı cihazların mantığını ve yapılışlarını öğrenmek, kodlama ve robotik kodlama çalışmaları yapmak, takım çalışmaları, proje bazlı düşünme, matematik, bilim, problem çözme gibi konularda ve pek çok alanda beceri kazandırma amacıyla Robotech
Kulübümüze bekliyoruz.
Dil Kulüpleri
MUN – MARK, GABBY, NAGİNA
Dünyada neler oluyor merak ediyor musunuz? Farklı ülkelerin kültürlerini tanıyıp ülkelerin ortak sorunları hakkında bilgi sahibi olup native öğretmenler eşliğinde İngilizceni daha üst bir düzeye taşımak istiyorsan seni kulübümüze bekliyoruz. Bu kulüpte Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin küçük bir modellemesini oluşturup katılan öğrencilere ülke temsil hakları vererek küresel sorunlar üzerine çözümler üretmeyi amaçlamaktayız.
Do you wonder what’s going on in the world? If you want to get to know the cultures of different countries, learn about the common problems of countries and take your English to a higher level with native teachers, we welcome you to our club. In this club, we aim to create solutions on global problems by creating a small model of the United Nations Security Council and giving the participating students country representation rights.
ALMANCA – TUTKU ŞAHİN
Kulüp derslerinde öğrenciler Almanya’nın kültürünü ve dilini daha yakından tanıma şansı bulurlar. Öğrenciler Alman dilini yazılı gramer kurallarına bağlı kalmadan, konuşma odaklı etkileşimli çalışmalar doğrultusunda öğrenirler. Derslerde öğretilen konuların zihinde kalıcılığını arttırmak için, öğretilen konularla ilgili çeşitli etkinlikler yapılır. Örneğin Almanca Tabu oyunu, kartpostal hazırlama, kendini tanıtan vb. videolar çekme, Alman pastası ve sıcak çikolata eşliğinde konuşma, rol oynama ve dizi- film etkinliği gibi.
- Öğrenciler gündelik hayatta iletişim, aile ve çevre ilişkileri, alışkanlıklar ve tercihler, yiyecekler ve içecekler gibi birçok konuda kendini ifade edebilir seviyeye gelir.
- Basit seviyede ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve konuşabilmek adına, Almanca’ da bilinen günlük ifadeleri dinleme, okuma, yazma, konuşma ve iletişim kurma bilgi ve becerisi kazanır.
- Öğrencilerin ilgi alanlarına hitap edecek yöntemler ve materyaller kullanılarak keyif almaları sağlanır.
- Temel düzeyle hazırlanan videoları ve hikayeleri anlayabilir ve hakkında yorum yapabilir, özet çıkarabilir.
Spor Kulüpleri
MASA TENİSİ – F. ECEM CEYLAN
VOLEYBOL – F. ECEM CEYLAN
FUTBOL – BURAK CÜZANCI
BASKETBOL – BURAK CÜZANCI
Sanat Kulüpleri
ARTER – ASUDE NUR KOÇ
Öğrencinin hayal gücünü ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek, Öğrencilere; farklı tekniklerin getireceği anlatım zenginliğini fark ederken yeni teknikler ve farklı çözümler arama isteği kazandırmak, İyi birer sanat izleyicisi olabilmeleri için ortam yaratarak sanat kültürlerini geliştirmekle birlikte sanatın terapi, iyileştirici yönünü kullanmak. Kulüp çalışmaları ders etkinliklerimizden farklı olmakla birlikte katılan öğrencilerin yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre destek vererek bulundukları seviyeyi ileriye taşımak, sosyal bir ortam ile kişiye saygı sevgi ve beraberlik aşılamak, biraz da sanatın mutfağına girmek; birlikte tuval nasıl yapılır?, Programlarla neler yapıla bilinir?, kil ile neler yapılır?, yarışmalara hazırlık, sergi nasıl hazırlanır, linol baskı yapımı vb. gibi farklı teknikler denemek ve yıl sonunda sanat eseri inceleyebiliyor ve sanat üretimi yapıyor olabilmelerini hedefliyoruz.
SERAMİK – ASUDE NUR KOÇ
Seramik-heykel çalışmalarının üç boyutlu oluşu; bireyin bilek ve parmak kaslarının gelişmesine, daha koordineli bir hareket kabiliyetine sahip olmasına, el ve göz koordinasyonunun kuvvetlenmesinde büyük rol oynar. Bireyler seramiğin ham maddesi olan kili yoğururken el becerilerini geliştirip, yeni eserler ortaya koyarlar. Kendi dünyası ve çevresi ile ilgili gözlemlerini ve duygularını anlatırken üretici olmanın mutluluğunu yakalar. Öğrenciler seramik sanatını yaşayarak tanırlar ve yaratıcılıkları gelişirken eserin kalıcılığından zevk alırlar. Bireyin duygularını daha kolay ve güçlü bir şekilde ifade edebilmelerini, tasarım ve yaratma güçlerini geliştirmelerini bu üstün duyarlılığa ulaşmaları sağlar. Kil; yaşanılan ortam içinde hep aynı kalmayan, değişken bir niteliğe sahiptir. Şekillendirmeden-kurumaya, kurumadan-pişmeye, pişmeden- renklendirmeye değişim gösterir. Seramik sanatı; yaşadığımız çevreyi ve kültürel özellikleri daha kolay tanımayı sağlar.
GİTAR – PINAR REZAN
BAĞLAMA – PINAR REZAN